Mirjana Rozic

Mirjana Rožić

“Gđa Mirjana Rožić je od 2001. godine nesebično volontirajući odgojila 17 radnih pasa: pasa vodiča, terapijskih te rehabilitacijskih pasa.
Redom: Max, Beau, Chloe (pas vodič), Lena (pas vodič), Loko, Getz (Bill/pas vodič), Indy (pas vodič); Jimmy, Rolo (terapijski pas); Rosa, Art, Megy, Odan (pas vodič), Valdo; Marley i Rosa (socijalizacija kojih je još u tijeku).

Za javnu ustanovu – Centar za rehabilitaciju Silver volontira dugi niz godina, a za potrebe osoba s invaliditetom, te djece s posebnim potrebama.
Socijalizacija – odgoj jednog radnog psa je izuzetno delikatan i zahtijevan angažman. Osoba koja se upusti u tu avanturu, predana je tom zadatku, u svoje i radno i slobodno vrijeme, cijelim svojim bićem. Odgoj i briga za jedno štene traje više od godine dana, na kraju socijalizacije pas mora biti u odgojen prema zahtjevnim pravilima da bi bio mentalno osposobljen za daljnje zaht.jevno školovanje.

Gospođa Mirjana posvetila se tom poslu kao -svom Pozivu. Nesebično daje sebe ugrađujući u pseći metalni sklop svu svoju ljubav, mirnoću, strogost, svoj karakter…a da bi oni odrasli u vrhunski osposobljene pse. Potpuno je odgojila brojne generacije vrhunskih radnih pasa koji danas ljudima koji su ih nestrpljivo isčekivali znače život, mobilnost, život koji osobe s invaliditetom danas žive punim plućima.

17 puta se u potpunosti dijelila, 17 puta prošla razdvajanje.. a sve samo zato, da bi drugim ljudima omogućila kvalitetniji i bolji život.”

Dobrotvorka – nagrada za ženu dobrotvorku godine © 2011. Zaklada Zamah. Sva prava zadržana.