Vladimira Palfi

Vladimira Palfi

“Vladimira Palfi bavi se zaštitom članova društva kojima prijeti gubitak jedinog doma ili su ga već izgubili.
Svoj humanitarni rad počela je u građanskoj inicijativi Živi zid, a unaprijedila osnivanjem Udruge za pomoć i zaštitu žrtvama deložacija „STOP DELOŽACIJAMA“ s nekoliko kolega početkom 2013. godine.
Već od samog početka udruga je stalnoj ekspanziji te ubrzo dobiva na upravljanje dva prostora od Grada Zagreba te nešto novca kako bi privremeno smjestila obitelji koje su ostale bez doma. Rad Vladimire Palfi uvelike se bavi i upozoravanjem na uzroke gorućeg problema deložacija, a to su korupcija i teško ekonomsko stanje u Republici Hrvatskoj. S kolegama je sudjelovala u desetak snimanja priloga za razne televizijske emisije i portale, gostovala je u nekoliko radijskih i televizijskih emisija. Osim toga, prilikom medijski popraćenih deložacija ona vrši glavni dio odnosa s medijima te poziva građane na solidarnost.
Vladimira Palfi žrtvovala je velik dio svog osobnog i profesionalnog života (diplomirana inženjerka građevine) kako bi svakodnevno, gotovo poput službe Hitne pomoći, sa svojim kolegama, bila dostupna ljudima kojima prijeti gubitak jedinog doma. Gotovo nema dana kada ne prati nekog osiromašenog građanina, razočaranog branitelja ili izigranog čovjeka u birokratske institucije države kako bi ubrzala stvari i što prije riješila problem naspram bešćutnih birokrata.
Među obitelji kojima je sa svojim kolegama pomogla ubrajaju se obitelj Vukić iz Zadra, obitelji Cvjetković i Frlan iz Zagreba, obitelj Župetić iz Velike Gorice, obitelj Sabol iz Ludbrega i još mnoge druge.
Njezina udruga redovito prati natječaje i izrađuje projekte kako bi u nadolazećim vremenima zaštitila žrtve deložacija. Udruga teži zabrani deložacija iz jedine nekretnine poput onih u Španjolskoj ili Italiji te izmjenama Ovršnog zakona.”

Dobrotvorka – nagrada za ženu dobrotvorku godine © 2011. Zaklada Zamah. Sva prava zadržana.