Tihana Kunštek

Tihana Kunštek

Kao svjedoci nesebičnog zalaganja za one kojima je pomoć najpotrebnija, nominiramo Tihanu Kunštek, dobrotvorku koja se svakodnevno trudi svijet učiniti boljim mjestom – i to ne samo u jednoj udruzi ili jednom području djelovanja.
Suočena s problemom neplodnosti i brojnim bezuspješnim pokušajima potpomognute oplodnje, Tihana je neumorna aktivistica, a dvije je godine bila i predsjednica Udruge pacijenata s problemom neplodnosti BETA. Svoju je osobnu životnu tragediju, gubitak djeteta u 39. tjednu trudnoće, zabilježila u knjizi „Rekvijem za Lauru“ 2012. godine kako bi svojim iskustvom pomogla drugim parovima suočenima s tako strašnim gubitkom, a sav je prihod od prodaje knjige donirala u humanitarne svrhe.
Od 2011. godine volontira u grupi Facebook humanitarci i jedna je od osnivačica i voditeljica istoimene udruge koja Zagrepčanima u teškoj financijskoj situaciji pomaže donacijama hrane i higijenskih potrepština. Osmislila je Malu školu volonterstva s kojom osnovnoškolce educira o filantropiji i dobrotvorstvu. Surađuje i s udrugama koje se brinu o napuštenim životinjama.
Osim konkretnoga, svakodnevnoga rada u svim udrugama, organizacijama i grupama u kojima je aktivna, Tihana svojim optimizmom, osmijehom i predanošću sve u svojoj okolini motivira i potiče na uključivanje u mrežu dobrih djela koju je vješto i golemom ljubavlju isplela.

Dobrotvorka – nagrada za ženu dobrotvorku godine © 2011. Zaklada Zamah. Sva prava zadržana.