Sanja Ešegović

Sanja Ešegović

Sanja Ešegović u Sindikatu hrvatskih željeznica obavlja funkciju koordinatorice povjerenika za zaštitu na radu. I prije imenovanja na tu funkciju bila je u raznim odborima i povjerenstvima SHŽ gdje je svojim zalaganjem i lijepom riječi uvijek branila prava radnika.

Sanja Ešegović ima smisla za radnike i osjećaj za socijalnu pravdu. Spremna je poslušati probleme radnika i izboriti se za njihova prava te za svakoga pronaći lijepu riječ, uputiti ga kako da se izbori za svoja prava.

Ima dobro razvijen smisao i za slušanje obiteljskih problema radnika, a ne samo problema vezanih s ostvarivanjem prava radnika iz radno-pravnih odnosa. Omiljena je u svojoj radnoj sredini i po prirodi je vrlo komunikativna osoba koja oko sebe sije pozitivnu energiju pa joj se ljudi u svim situacijama rado obraćaju. Smatram da je svojim dosadašnjim radom i humanim odnosom prema ljudima zaslužila da je nominiram za dobrotvorku godine. Takvim se odnosom kakav ona ima prema radnicima zaista na pravi način promovira sindikalni rad, a Sanja tako utječe i na poboljšanje kvalitete življenja u svojoj okolini, tj. radnoj sredini.

Uza sve poslovne i obiteljske obveze kao majka dvoje djece, Sanja Ešegović skrbi i o bratu starom 33 godine koji ima težu retardaciju.

Dobrotvorka – nagrada za ženu dobrotvorku godine © 2011. Zaklada Zamah. Sva prava zadržana.