Lucija Josipović

Lucija Josipović

Lucija Josipović voditeljica je odnosa s javnošću i oglašavanja tvrtke Avon za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i  Sloveniju. Na čelu je svih humanitarnih akcija i inicijativa već dulji niz godina, te svojim predanim radom pomaže onima kojima je uistinu potrebno.

Želeći ne samo probuditi svijest o potrebi redovitih pregleda nego i pomoći u svim dijelovima zemlje, organizirala je akciju Moja prva mamografija pozivajući žene od 40-50 godina na besplatni mamografski pregled. Obavljeno je više od 1900 besplatnih pregleda u kontinentalnom dijelu Hrvatske, Istri, Dalmaciji te otoku Lastovu.
Povodom proslave 125. rođendana, Avon donirao 80 tisuća kuna Udruzi žena oboljelih od raka – SVE za NJU. Najveći dio doniranih sredstava prikupljen je prodajom Avonovih proizvoda iz linije Breast Cancer Crusade koji su u kataloškoj ponudi dostupni tijekom cijele godine, a dio je prikupljen u humanitarnoj akciji AVON Šetnja za život koja se, u organizaciji Udruge SVE za NJU i Avona Hrvatska, prvi put ove godine održala u Hrvatskoj. Majica s natpisom IDEM simbol je borbe protiv raka dojke u okviru prvog izdanja humanitarne AVON Šetnje za život koja je organizirana u Zagrebu sredinom lipnja ove godine, u cilju podizanja svijesti javnosti o važnosti borbe protiv raka dojke te prikupljanja sredstava za Udrugu SVE za NJU. S polazišnim odredištem na Cvjetnom trgu više od 300 sudionika prošetalo je centrom Zagreba u prepoznatljivim IDEM majicama.

Krajem 2010. godine Lucija Josipović organizirala je akciju za pomoć Autonomnoj ženskoj kući Zagreb, kojoj je prijetilo zatvaranje. Uz cijelu medijsku kampanju, uz pozive dobrih ljudi i njihove donacije, Avon je donirao i 50.000 kn direktno u kuću.

Osim velikih, uglavnom medijski popraćenih akcija, Lucija svakodnevno pronalazi rješenja za svakoga tko joj se obrati s bilo kakvom potrebom i nevoljom.

Dobrotvorka – nagrada za ženu dobrotvorku godine © 2011. Zaklada Zamah. Sva prava zadržana.