Gordana Vincek

Ovo je priča o jednoj plemenitoj ženi čija je misija pomaganje, prijateljstvo i dobrota. Njenu priču možemo započeti riječima: Bio jednom jedan…paket. “Jednog dana na Facebook profilu moje kolegice pojavila se molba za pomoć jednoj siromašnoj obitelji iz Vinkovaca i ja sam poželjela poslati paket…“ često nam ponavlja Gordana Vincek iz Varaždina.

Od 2011. godine voditeljica je grupe građanske inicijative Facebook humanitarci Varaždin i jedna je od osnivačica i trenutna predsjednica istoimene udruge koja pomaže građanima u teškoj financijskoj situaciji donacijama hrane, higijenskih potrepština, odjeće, obuće te ostalih stvari potrebnih za dostojan život. Udruga se osim pomaganja u vidu donacija bavi: organiziranjem dječjih humanitarnih igraonica i dječjih sajmova rabljene odjeće, obuće i igračaka; prikupljanjem starog papira i tekstila za Udrugu Spas; prikupljanjem tekstila za Socijalnu zadrugu Humana Nova te svim ostalim akcijama kroz koje se trudi pomoći socijalno osjetljivoj skupini potrebitih građana.

Gordana je redovna posjetiteljica lokalne VTV televizije, putem koje širi saznanje o postojanju udruge te animira građane na pomaganje. Isto tako, informacije o odrađenim humanitarnim akcijama objavljuje na svim portalima Varaždinske županije te u svim lokalnim novinama. Osim konkretnoga, terenskog rada u udruzi, Gordana svojom upornošću, optimizmom i osmijehom sve u svojoj okolini motivira i potiče na uključivanje u rad udruge koju je od temelja postavila na noge.

Privatno je skromna i osjetljiva na nepravdu, a na djelima je velika i glasna. Svaka njena akcija je ostavština za budućnost i zadužuje nas kao društvo. Čovjekov rad mora imati neki cilj, njen je biti korisna drugima!

 

 

Dobrotvorka – nagrada za ženu dobrotvorku godine © 2011. Zaklada Zamah. Sva prava zadržana.