Jasmina Labrović Sabljić

“Gdje je ljubav, ondje je i Bog” – baš kao u naslovu knjige u kojoj su skupljene misli i riječi Majke Tereze, tako nam često govori i naša prijateljica Jasmina Labrović Sabljić.

Svjedoci Jasmininog zalaganja za najpotrebitije, kroz više udruga i samostalno, kandidirali su je za Dobrotvorku godine. Jasmina se svaki dan trudi ljudima učiniti život ljepšim i svijet ugodnijim mjestom za život. Pomaže onima koji su slabijeg imovinskog stanja, prikuplja za njih odjeću, obuću, hranu i ostale potrepštine za život. Svojim autom i o svom trošku prikuplja hranu i potrepštine za one potrebite…i kad stigne doma – obavi sve kućanske poslove, brine o dvoje djece i ne zapostavlja obitelj.

Po zanimanju je njegovateljica te je posebno osjetljiva na stare, nemoćne i djecu. I sama je majka dvoje djece u kojima se također trudi probuditi volju i želju za humanošću. Ova žena otvorenog srca prema svima, uvijek nasmijana bez obzira na sve tegobe, ne govori o svojim djelima javno, smatra ih uobičajenim te da bi svatko trebao biti takav. Blagdanima, kao i po potrebi, vidjet ćemo je kako donira igračke i slatkiše na bolničkom odjelu pedijatrije. Osim za stare, nemoćne i djecu, Jasmina je jako osjetljiva i na postupanje prema životinjama te je aktivna u traženju udomitelja i pomaže prilikom njihovog udomljavanja. Nerijetko će sudjelovati na prosvjedima protiv zlostavljanja životinja iskazujući svoj stav o pravima koja im se moraju omogućiti.

Jasmina se zalaže za pravo na dom te sudjeluje u akcijama protiv deložacija kako bi spriječila da obitelji ostanu bez jedinog krova nad glavom. Pomaže i beskućnicima, volontirajući s njima u prodaji njihovog časopisa koji također i sama kupuje. U vrijeme migrantske krize Jasmina je provodila dane i noći volontirajući u radu s migrantima koji su pristizali u našu zemlju nakon dugog i neugodnog putovanja kako bi im bar malo vratila nadu u bolje sutra. I sama nezaposlena, nesebično odvaja od sebe i daruje drugima koji su u potrebi. Zbog svega što radi i za što se zalaže te zbog njezinog poticanja drugih na dobro, zaslužila je kandidaturu za Dobrotvorku godine.

 

Dobrotvorka – nagrada za ženu dobrotvorku godine © 2011. Zaklada Zamah. Sva prava zadržana.