Melinda Alexandra Milovančević

Melinda godišnje volontira između 200 i 300 sati u Humanitarnoj udruzi Naš san njihov osmijeh iz Pule. Ove godine odradila je već 123 sata kroz 22 organizirane i provedene aktivnosti. Njena glavna volonterska pozicija je rad u skladištu hrane i odjeće gdje svakog utorka i četvrtka dežura u vremenu od 17 do 19 sati i to bez izostajanja. Kako je mjesec listopad mjesec svjesnosti o Down sindromu, važno je istaknuti da je Melinda osoba s Down sindromom koja sama u teškim uvjetima živi sa svojom majkom boreći se za vlastitu egzistenciju.

Melinda svoj volonterski doprinos obavlja savjesno, a nadasve precizno i uredno što je svima vidljivo u posloženoj odjeći i obući u skladištu udruge. Ona je također neizostavan dio volonterske ekipe koja na štandovima na javnim površinama prezentira rad Udruge, a njezina ljubav prema poznatim joj i nepoznatim osobama definicija su filantropskog dijela rada Udruge. Njezin utjecaj u društvu kroz volontiranje nije samo kvalitetna integracija osoba s Down sindromom, već primjer i poticaj ostalima koji nemaju psihofizičke teškoće.

Volontirala je na preko 50 aktivnosti prikupljanja donacija u trgovačkim centrima te na javnim površinama, na kreativnim radionicama, sortiranju donacija u skladištu, primopredajama donacija štićenicima i mnogim drugim aktivnostima u kojima je prednjačila svojom pozitivom, dobrotom te podizanjem svijesti kod sugrađana. Melinda se ne koristi virtualnim svijetom, zbog čega je njena komunikacija s ostalim volonterima ograničena na usmene dogovore, no niti to je ne sprječava da uvijek bude spremna za volontiranje i pružanje pomoći kako bi promijenila društvo u kojemu živi.

Melinda kao volonterka ne poznaje razliku među kolegama, među donatorima, među korisnicima, svaki joj je čovjek jednak i prema svakome iskazuje jednaku snagu ljubavi i dobrote što je čini iznimnom članicom naše organizacije. Melinda svojim radom, predanošću i sveprisutnim doprinosom svojoj zajednici svakodnevno daje primjer sugrađanima i kolegama što je dobrotvorstvo u društvu.

 

Dobrotvorka – nagrada za ženu dobrotvorku godine © 2011. Zaklada Zamah. Sva prava zadržana.