Sanja Perković

Sanja Perković žena je bogata pozitivnom energijom, vedrinom i optimizmom. Inspirira druge i velikodušno poklanja svoje slobodno vrijeme kako bi pomagala drugima. Osjetljiva na potrebe drugih, često inicira i provodi humanitarne akcije u Bjelovaru, nesebično poklanjajući svoje vrijeme i sredstva.

Sanja je u vrijeme velikih poplava prva u Bjelovaru pokrenula i organizirala humanitarnu akciju Slavonija – Gunja. Osim što je sama prikupljala pomoć, potaknula je brojne prijatelje i građane u prikupljanju pomoći, ali i odvozila prikupljeno u Gunju, u čemu joj pomaže obitelj i prijatelji.Ponijela se kao prava humanitarka što ona uistinu i jest.

Sudjelovala je u organizaciji humanitarne akcije Život za život kojom su se prikupljala sredstva za liječenje bolesnog sugrađanina Šekija. U humanitarnoj akciji Zima protiv stepenica pomagala je u prikupljanju sredstava za kupnju gusjeničara za bjelovarskog sportaša atletičara s invaliditetom Ivana Zimu. To su možda najpoznatije akcije, ali niz je njezinih dobrih djela i pomaganja drugima koja nisu zapisana.

Sanja promiče istinske vrijednosti i teške ljudske sudbine pokreću je na djelovanje i pomaganje. Samozatajna u svome djelovanju, ne traži medijsku pozornost jer samo želi pomagati. Ima nevjerojatnu vedrinu, pravi je motor u timu, pozitivne je energije i smisla za organizaciju posla. A ona samo smatra da je karika u plemenitom lancu. Spremna je pomoći bilo kada i u bilo čemu, a zauzvrat ne traži ništa.

 

Dobrotvorka – nagrada za ženu dobrotvorku godine © 2011. Zaklada Zamah. Sva prava zadržana.