Snježana Sabolek

Snježana Sabolek, rođena 1974 g., poznata je kao socijalno vrlo osjetljiva osoba. Posebno prema starima, djeci i bolesnima. Sudjelovala je također i u prosvjedima za radnička prava. Svakodnevnim zalaganjem i osobnim primjerom potiče i usmjerava druge na davanje. Kroz svoje aktivističko djelovanje u Međimurskoj županiji pridonijela je mnogim potrebitima kojima je pomoć u odjeći i hrani bila potrebna – odmah.

Upravo ovakvo dobrotvorno djelovanje dovelo ju je i do toga da se nađe na  listi za Sabor Jedine opcije, gdje je postigla vrlo dobre rezultate. Snježana ima svoju stranicu koju vodi nekoliko mjeseci i koja je rado čitana od strane posjetitelja, a putem koje govori o konkretnim problemima koji muče građane.

Sudjelovala je također u akcijama donacije pomoći za bolesne, jedna od tih je bila pomoć Splićaninu Vedranu Sabadi koji je svojom borbom za život dirnuo Hrvatsku. Posebno je osjetljiva na nepravdu i kako sama kaže: “Smatram da sam rođena da nikada ne okrećem glavu. Krenula sam jednostavno tim ljudskim putem,zbog sebe i zbog drugih. Osjećam da tako treba, to je ljudski put, po mom mišljenju jedini pravi.”

Spremno se odaziva na sve akcije bilo u činu prosvjeda za ljudska prava ili pak činu davanja. Smatra da se nikada ne smije propustiti pomoći nekome samo zato što nismo u mogućnosti učiniti nešto veliko.

 

Dobrotvorka – nagrada za ženu dobrotvorku godine © 2011. Zaklada Zamah. Sva prava zadržana.