Vesna Mišak

Vesna Mišak žena je velikoga srca i žena od riječi i akcije. Ona je majka i policijska službenica, koja se puna snage i vjere bavi i humanitarnim radom.

Poznata nam je po brzoj reakciji kada je samohranoj majci s petero sinova u Slavoniji odvezla s prijateljicom automobil pun hrane, odjeće, obuće i drugih potrepština potrebnih za najosnovnije životne potrebe. Vidjevši u kakvim uvjetima i trošnoj kućici na rubu rušenja ova obitelj živi, Vesna je zacrtala cilj – sagraditi novu kuću ovoj šesteročlanoj obitelji dostojnu čovjeka. Pokrenula je prikupljanje donacija putem facebook profila. Deset mjeseci nakon prve objave novosagrađena kuća bila je pod krovom, a uskoro su stigla i vrata i prozori. Na svom profilu napisala je: Uspjela sam odraditi svoj zacrtani cilj, iako su oni koji su mi trebali pomoći digli ruke od svega. Eto, ja nisam digla ruke nego kuću.

Vesna nastavlja pomagati dalje: prikuplja i šalje pakete hrane, posteljine, odjeće i obuće za sve potrebite. Nabavlja namještaj, krevete, dječje stolove, školske klupe. Često uzima od sebe da bi dala drugima. Žena je koja je spremna u svakoj prilici priskočiti u pomoć – materijalno, financijski ili dobrotvornim radom. Od svoje plaće daje drugima da olakša život, da ih nahrani, da im potrebno za život. Pomaže i obilazi, nesebično dajući sebe i svoje vrijeme, a financijski pomaže i beskućnicima.

Vesna Mišak je žena velikoga srca i duše koja na ulici i u novinama prati kome treba pomoći, brzo organizira pomoć i donosi je onima kojima je potrebna. Strogo se drži pravila i zakona i usprkos birokraciji i komplikacija ona ispunjava cilj- sagraditi kuću, odjenuti i obući one koji nemaju, nahraniti gladne.

 

Dobrotvorka – nagrada za ženu dobrotvorku godine © 2011. Zaklada Zamah. Sva prava zadržana.