Branka Zorić Cindrić

Branka Zorić Cindrić

Tko god upozna Branku, pomisli da je poznaje čitav život, jer ona tako djeluje na ljude – plijeni svojom pozitivnom energijom, snagom i dobrim raspoloženjem.
Prije nekoliko godina priključila se grupi Facebook Zagrepčani humanitarci i i sve nas angažirala u prikupljanju donacija za naše sugrađane koji žive na rubu egzistencije. Neumorno pomaže i odlazi po svaku donaciju i na kraj grada jer zna da će nekome dobro doći u bilo koje doba dana i noći.
Udruzi Kanellos priključila se od početka, od samog osnutka, jer njezina ljubav i briga za životinje nadilaze sve probleme koje nosi rad u udruzi. Svaku životinju koju nađemo zbrine, pomogne, vodi liječniku i brine se o njoj , pomaže nam oko udomljenja i nakon toga vodi brigu je li dobro.
Preispituje ispravnost svake odluke koju donese i uvijek nastoji omogućiti bolje sutra i udruzi i životinjama za koje se brinemo. I kada nam ne ide, Branka nas sve mobilizira svojim neiscrpnim potencijalom i energijom, plijeni entuzijazmom i daje nam snage za dalje. Često se pitamo odakle
joj toliko energije, snage, i želje da drugima pomaže, ne tako rijetko i iz vlastitih sredstava, a onda
smo shvatili da je ona, čini se, „ rođena da drugima pomaže“ jer ne poznaje drugi način. Njezin je život pomaganje, njezina je misija učiniti bolje drugima i biti sretna kada su drugi sretni.
Uz našu udrugu, uz grupu Facebook Zagrepčani humanitarci, Branka daje sebe i u organizaciji CEDEPE ZG (Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb) gdje radi i pomaže djeci s posebnm potrebama – dva puta tjedno vodi informatičku radionicu te radionice izrade nakita i aromaterapeutskih proizvoda.
Nikada ne traži ništa za svoj rad,sve radi iz ljubavi za ljude, životinje i za djecu. Raspolaže golemom energijom, a svi mi možemo biti sretni što je usmjerava na prave stvari.

Dobrotvorka – nagrada za ženu dobrotvorku godine © 2011. Zaklada Zamah. Sva prava zadržana.