Dobrotvorkina mreža

Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah promiče razvoj filantropije, koju smatramo nužnim preduvjetom za razvoj civilnoga društva. Zaklada pruža podršku inicijativama građana, promiče razvoj zapostavljenih i ruralnih krajeva Hrvatske, volonterske aktivnosti članova malih zajednica i osobito aktivnu uključenost građana u rješavanju problema njihovih zajednica. Zaklada je registrirana 25. svibnja 2006. godine, a njezini su pokretači i osnivači sadašnji i bivši djelatnici Centra za civilne inicijative, koji su kao fizičke osobe osnovali Zamah. To su Davor Bončina, Drago Vručinić, Milan Medić, Mirela Despotović i Mladen Djurkinjak.
Upravitelj Zaklade Zamah je Drago Vručinić.

Članovi Upravnog odbora Zaklade su: Alan Đozić, Ana Balić, Davor Paljevec, Ljiljana Awad i Vesna Petrina Brajdić.

Zaklada se financira iz javnih sredstava, sredstvima međunarodnih institucija i privatnih zaklada te prilozima građana i gospodarskog sektora.

Nagrada Josipa pl. Vancaš – dobrotvorka godine pokrenuta je 2011. godine kao izraz težnje da se ženama iznimne vrijednosti, koje nesebično i svakodnevno svojim djelima ukazuju na put dobrotvorstva u svojim lokalnim zajednicama, oda priznanje i prepoznatljivost koju zaslužuju, a široj zajednici predstavi njihov rad i utjecaj.

Od tada do danas, u prosincu svake godine, svečano obilježavamo dodjelu nagrade, promičući žensku filantropiju u Republici Hrvatskoj. Sve dosad nominirane kandidatkinje  za dobrotvorku godine žene su koje pomiču granice u svojim zajednicama i okruženju u kojem žive i djeluju; prikupljaju sredstva za nezbrinutu djecu, socijalno ugrožene obitelji; zagovaraju bolje uvjete za život osoba s invaliditetom; utječu na promjene u lokalnim javnim politikama u smjeru boljih uvjeta za sve ugrožene skupine; nerijetko osnivaju azile za napuštene, bolesne i zlostavljane životinje, a svima im ja zajednički moto jedne od kandidatkinja za nagradu 2016. godine – rođena sam da nikada ne okrećem glavu.

Kako bi ova nagrada dobila još jednu dimenziju i novi smisao, u 2016. godini pokrenuli smo fond Dobrotvorkina mreža koji će financirati projekte ženske filantropije u lokalnim zajednicama Republike Hrvatske. Prve donacije i prvi  pozivi za financiranje bit će otvoreni u zadnjem tromjesečju 2017. godine, usporedno s pozivom za nominaciju kandidatkinja za nagradu Josipa pl. Vancaš – dobrotvorka godine 2017.

Postanite podupiratelj fonda Dobrotvorkina mreža Zaklade Zamah uplatom na žiro račun

HR3124020061100809402, otvoren u Erste&Steiemärkische Bank d.d. i postanite jedan od naših donatora!

 

Dobrotvorka – nagrada za ženu dobrotvorku godine © 2011. Zaklada Zamah. Sva prava zadržana.