Nataša Schaps

Nataša Schaps

Nataša ili Nana Schaps, kako je svi poznaju, godinama je aktivna u humanitarnim akcijama. Pomaže osobno, animira prijatelje, susjede, obitelj i poznanike za uključivanje u različite načine pomaganja onima kojima je to potrebno.
Aktivna je voditeljica Facebook grupa „Zagrebački facebook humanitarci“„ Mali dar za pravu stvar“ te “Smijeh-o-lijek”.
Putem interneta šalje apele za siromašne obitelji, apele za napuštene životinje, koje i sama udomljava dok se ne nađe mjesto u azilima.
Preko svojih prijatelja prikuplja hranu, pelene i higijenske potrepštine za ljude u teškoj materijalnoj situaciji. Organizira, animira, nalazi one kojima je potrebna pomoć i spaja ih s onima koji mogu i žele pomoći.
Njezin je humanitarni rad počeo još za vrijeme domovinskog rata kada je osobno obilazila ratište u okolici Siska, donosila potrebne stvari vojnicima na ratištu kojima je često bila jedina veza s obitelji.
Nana je žena s golemim srcem i dušom za sve kojima je pomoć potrebna. Jednom prilikom, nakon što joj je netko rekao da mora biti svjesna toga da ne može promijeniti cijeli svijet, rekla je da je ona toga i te kako svjesna, ali da u tom datom trenutku, kada pomogne ljudima, promijeni njihov svijet barem na mjesec – dva. Često spominje citat: “Prvenstveno budi čovjek, a potom budi što želiš.”
Osoba koja ju je prijavila za izbor dobrotvorke godine svjedočila je trenutku kad je Nana uplatila zadnje kune koje je imala obitelji u Sisku za ogrjev za zimu.

Dobrotvorka – nagrada za ženu dobrotvorku godine © 2011. Zaklada Zamah. Sva prava zadržana.