Danijela Jelić

Danijela Jelić

Kada u životopisu imate toliko dobrih djela koja su nekoga usrećila za cijeli život tada vas s pravom mogu nazvati dobrotvorkom. Takva je Danijela Jelić, defektologinja po vokaciji, a humanitarka po srcu, predsjednica Udruge za inkluziju ‘Lastavice’ iz Splita, udruge koju je zbog dobročinstava pamte generacije mladih ljudi. Rekli bismo slobodno kako je Danijeli Jelić dobročinstvo u krvi jer boljem životu drugih, mladih ljudi, ona je posvetila svoj život.

Kao predsjednica ‘Lastavica’ zajedno s ostalim volonterima organizirala je brojne akcije, manifestacije, provodila programe, a sve kako bi mladima koji tek izlaze iz domova i onima s poteškoćama u razvoju pružili bolji život, dostojan čovjeka. I uspjela je, jer su ‘Lastavice’ projektima “Laste savijaju gnijezdo” i “Svaka lasta čini proljeće” osigurale krov nad glavom onima koji nisu imali sreću odrastati u obiteljima. Da je doista uspjela pokazuju i danas uspješni, mladi ljudi od kojih su mnogi stekli diplomu te ostvarili ono čemu svi težimo – sretan život. Zato je Danijela Jelić naša dobrotvorka jer ima li nešto ljepše nego drugome darovati sreću?
Pogledajte oko sebe, promislite i zaključite sami, mi smo uz Danijelinu priču to najbolje uvidjeli i zato je predlažemo za ovu vrijedno priznanje.

Predlagatelji:
Mirela Mratinić
Đordana Barbarić
Dijana Aničić
Ojdana Koharević
Goran Pelaić

Dobrotvorka – nagrada za ženu dobrotvorku godine © 2011. Zaklada Zamah. Sva prava zadržana.