Blaženka Eror Matić

Blaženka Eror Matić

Blaženka Eror Matić članica je Franjevačkog svjetovnog reda Kaptol Zagreb i voditeljica njihova Mobilnog tima volontera u palijativnoj skrbi. Blaženka je pokretačica i organizatorica toga tima koji već 5 godina pomaže palijativnim bolesnicima i njihovim obiteljima u cijelome Zagrebu. S velikom ljubavlju i optimizmom vodi volontere Franjevačkog svjetovnog reda u požrtvovnom radu sa umirućima, pomaže im razvijati aktivnosti kao što su provođenje vremena sa korisnikom, pomoć kod ostvarivanja prava, praktična pomoć obitelji u skrbi za bolesnika, podizanje svijesti naroda o palijativnoj skrbi, edukacija te suradnja sa svim dionicima palijativne skrbi u Zagrebu i Hrvatskoj.

Blaženka, ekonomistica po struci, vrijedno godinama pronalazi načine prikupljanja donacija i sredstava za provođenje aktivnosti mobilnog tima te zapošljavanje socijalnog radnika kao koordinatora volontera u palijativnoj skrbi. Važna je i njezina uloga u provođenju projekta Europske unije „Volonteri u palijativnoj skrbi“ u kojem Franjevački svjetovni red sudjeluje kao partner (uz udrugu „Naš život“ iz Petrinje i udrugu „Pomoć neizlječivima“ iz Međimurja). Ona je preuzela vodeću ulogu u pisanju projekta i najveću odgovornost u provedbi. Blaženka rjeđe posjećuje bolesnike i njihove obitelji, ali sudjeluje sa svojim profesionalnim i ljudskim vrijednostima i sposobnostima u drugim aktivnostima koje su nužne za djelovanje nevladinih organizacija – vođenje, administracija, financiranje i poticaj i podrška volonterima u njihovu radu.

Blaženka je blaga i srdačna, uvijek nasmijana i optimistična, s beskrajnom vjerom u ljude i dobro. Na taj način svima nama u okolini, volonterima, ljudima s kojima radi i volontira, prenosi svoj optimizam i želju da se trudimo i dajemo još više. Blaženka je odgovorna i vrijedna osoba, osoba od povjerenja i uvijek spremna ponoći. U svemu vidi priliku za dobro i stvaranje pozitivnog iz negativnog, prilike iz problema. Blaženka kao posebna osoba, profesionalka i volonterka zaslužuje nagradu Dobrotvorka godine.

Predlagatelji:
Renata Marđetko
Olivera Tomas
Dragica Kipson
Željka Siladi
Nataša Dumbović

Dobrotvorka – nagrada za ženu dobrotvorku godine © 2011. Zaklada Zamah. Sva prava zadržana.