Slađana Vujica

Slađana Vujica

Slađana Vujica iz Pule, samohrana majka dvoje djece, 2008. godine prvi put kreće u organizaciju nečeg za nju tada jako velikog. Poznanik i sugrađanin koji tada nije imao ni 30 godina ostao je bez vida. Pomoći je bilo, ali pomoć je bila skupa. I sama suočena s velikim problemima s vidom i nemalim brojem oftalmoloških operacija i transplantacija, odlučuje se na organizaciju humanitarnog koncerta kako bi pomogla sugrađaninu da ode na operaciju koja će mu omogućiti da opet vidi. Organizirajući koncert shvaća da je nevjerojatno veliki broj ljudi kojima pomoć treba, ali većina njih tu pomoć ne traži i odlučuje da će, kad god to može, pomoći nekome. Nastavlja pomagati svojim bližnjima, prijateljima i poznanicima, te se 2010. godine pridružuje građanskoj inicijativi Facebook Puljani humanitarci koja prikupljajući hranu i higijenske potrepštine pomaže socijalno potrebitim obiteljima na području grada Pule i Rovinja. Kao suorganizatorica i jedna od voditeljica građanske inicijative širi ideju pomaganja, humanosti i volontiranja na ostatak Hrvatske. Ubrzo nakon Pule i Rovinja ideja se širi na Zagreb, Osijek, Vukovar, Split, Dubrovnik i Varaždin. Zajedno s osnivačem inicijative Damirom Bošnjakom koordinira humanitarni rad grupa u svih 8 gradova. Ubrzo potom zbog prevelikog obima posla inicijativa prerasta u udrugu i ona je danas predsjednica te udruge.

Organizacijom humanitarnih događaja i koncerata pokušava pomoći zajedno s ostalim volonterima što većem broju obitelji, što većem broju djece, ali isto tako smatrajući da to nije dovoljno pokreće predavanja o humanosti i volontiranju po osnovnim i srednjim školama te pokreće Klub mladih udruge koju čine srednjoškolci volonteri, koji aktivno pomažu prvenstveno djeci i mladima. Najviše se ponosi time što su u humanitarni rad Kluba aktivno uključena i njezina djeca.

S takvim stavom i razmišljanjem dosad je organizirala nekoliko humanitarnih koncerata, akciju prikupljanja novčanih sredstava za tromjesečnog dječaka iz Pule kojem je bila neophodna operacija u inozemstvu i kojemu je po završetku akcije liječenje i omogućeno. Jednom godišnje organizira s udrugom motorista besplatnu podjelu kuhanog graha umirovljenicima, volontirala je u poplavljenim područjima Slavonije i jedan je od voditelja Humanitarne mreže Grada Pule.
Bila je organizatorica ili suorganizatorica akcija s više od 3500 volonterskih sati, a krajnji cilj je uvijek isti: pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

Predlagatelji:
Tihana Kunštek
Natasha Schaps
Milica Repalust
Branka Zorić Cindrić
Ivana Radić

Dobrotvorka – nagrada za ženu dobrotvorku godine © 2011. Zaklada Zamah. Sva prava zadržana.